Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів (13/3) найкраще реалізується в Києві, Вінницькій, Сумській, Київській та Хмельницькій областях. Не видано жодного кредиту у Кіровоградській та Херсонській областях. В АР Крим видано лише 4 кредити.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник у Ялті, де сьогодні відбулася нарада з розгляду регіональних аспектів реалізації Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки під головуванням прем'єр-міністра України Миколи Азарова, повідомляє урядовий портал.

Міністр поінформував, що на цю програму передбачено державним бюджетом 300 млн гривень, за які планується здійснити компенсацію за іпотечними кредитами 4140 сім'ям. В даний час укладено 706 іпотечних договорів.

Темник повідомив, що за рішенням Міжвідомчої комісії станом на 1 липня 2013 року прийнято до участі в програмі 424 об'єкта, в яких громадяни можуть придбати 17209 квартир.

Нагадаємо, у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ сподіваються отримати додаткові 400 млн грн на будівництво доступного житла цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194