Росія планує ввести проти України низку торгових санкцій, серед яких збільшення мита на імпорт українського шоколаду, вугілля і скла.

Це стане відповіддю на введені українським урядом нових митних зборів на імпорт автомобілів, проти чого виступила Всесвітня торгова організація.

Росія представила на розгляд ВТО оцінки, згідно з якими автомобільний податок України завдасть шкоди російському автоекспорту, який оцінюється в $328 млн. Про це з штаб-квартири ВТО у Женеві повідомляє агентство «Рейтер».

Росія каже, що зберігає за собою право ввести мита в 0,1 євро на 1 кг українського шоколаду, мито в 15% на імпорт скла і 54% - вугілля, пише «ВВС».

Як наголошується, Україна збільшила мито на імпортні автомобілі, щоб захистити власну автомобілебудівну галузь. Країни-члени ВТО, які несуть збитки внаслідок протекціоністських дій Києва, згідно з правилами ВТО, мають право також оподаткувати українську продукцію.
Як повідомляв ForUm, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів. Очікується, що спецмито на іномарки допоможе стати на ноги вітчизняному автопрому.

Туреччина поінформувала Всесвітню торгову організацію про те, що запровадить мито на ввезення українських волоських горіхів у відповідь на підвищення Україною ввізного мита на імпортні авто.

Україна готова піти на обговорення і перегляд спецмита на імпорт автомобілів, якщо це буде однією з умов підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184