«Трупна квітка», або Titan Arum, що є найбільшою квіткою планети, розцвіла у неділю в національному ботанічному саду Бельгії у місті Мейзі.

У висоту квітка, яка вперше розцвіла у Бельгії в 2008 році, досягає два метри 44 сантиметри, а її вага - приблизно 50 кілограмів.

Назву «трупна квітка» рослина отримала завдяки смороду, який випускається нею і який порівнюють з чимось середнім між запахом, що йде від трупа, і протухлої риби. Titan Arum, милуватися якою рекомендують винятково з носовою хустинкою, має маточку жовтого кольору, висота якої може досягати від півтора до трьох метрів, і пурпурний віночок. Вага рослини-гіганта, яка квітне всього 72 години і один раз на 3-8 років, може досягати ста кілограмів, передає РІА «Новости».

 
 
Незважаючи на те, що рослина огидно пахне, дехто стверджує, що «трупна квітка» нібито є носієм найсильнішого заряду сексуальної енергії.

Titan Arum була відкрита у 1878 році на індонезійському острові Суматра, жителі якого і дали їй таку невтішну назву. Запах, який йде від квітки, привертає жуків-мертвоїдів і м'ясних мух, які його запилюють. Виростити Titan Arum штучно зуміли всього у декількох ботанічних садах світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1180