У разі неучасті у виборах мера Києва Віталія Кличка і відсутності узгодженої опозиційної кандидатури на пост мера три кандидати матимуть схожі шанси на перемогу. Це Олександр Попов, який набирає 18,7%, Петро Порошенко - близько 17% і Микола Катеринчук з майже 16%. Такі результати дослідження, яке провела міжнародна дослідницька компанія GfK Ukraine на замовлення українського ділового журналу «Експерт», озвучені сьогодні на прес-конференції в «УНІАН», повідомляє прес-служба Європейської партії України.

Представники GfK Ukraine заявили, що у разі висунення Катеринчука кандидатом на пост столичного градоначальника від Об'єднаної опозиції він впевнено перемагає з результатом у 23%. У разі висунення будь-якого іншого кандидата, який зараз представляє опозиційний табір, перемогу здобуде представник влади. «Микола Катеринчук єдиний із діючих опозиційних кандидатів, хто гарантовано перемагає Попова у боротьбі за посаду мера Києва. Запорукою гарантованої перемоги опозиційного кандидата над представником влади все ж є статус єдиного», - сказано на прес-конференції.

Якби вибори мера Києва відбулися найближчої неділі, то в них взяли б участь 79% киян віком старше 18 років: 59% точно і 20% - швидше «так». Одночасно 16% респондентів пішли б голосувати. Майже 5% не змогли визначитися, братимуть участь у виборах мера Києва чи ні.

Дослідження проводилося GfK Ukraine протягом 11 червня - 1 липня 2013 року. Замовник дослідження - Український діловий журнал «Експерт». Загальна вибірка опитування склала 2100 жителів Києва віком старше 18 років. Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю вдома у респондента в усіх районах Києва. Максимальна похибка - 2,1%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

775