Президенти України та Польщі готують спільну заяву до 70-ї річниці Волинської трагедії, яка буде оприлюднена напередодні трагічної дати. Про це сказав Президент України Віктор Янукович на спільній прес-конференції президентів після завершення засідання «Вишеградської четвірки» та України в місті Вісла, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ми готуємо спільну заяву, яка буде оприлюднена напередодні цієї трагічної дати», - сказав він.

«Все, що ми будемо робити разом, - воно буде спрямовано на примирення наших народів і, що дуже важливо, спрямоване на майбутнє - на молодь», - підкреслив Янукович.

На переконання Президента, важливим є те, що до цієї справи долучаються не тільки державні діячі, а й представники церкви.

У свою чергу президент Польщі Броніслав Коморовський зазначив, що має намір відвідати заходи з вшанування жертв Волинської трагедії, «для того щоб підтримати спільне переживання цієї болючої річниці».

«Я розмовляв з Віктором Януковичем, він має об'єктивні перешкоди, які заважають йому особисто бути присутнім у Луцьку. Але я в той же час отримав запевнення, що Українську Державу представлятимуть на відповідному рівні», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Польщі Броніслав Коморовський закликає до правдивої оцінки польсько-українських конфліктів часів Другої світової війни, символом яких вважається Волинська трагедія 1943 року.

Нагадаємо, Сенат Польщі ухвалив резолюцію до 70-річчя Волинської різанини, названої депутатами «етнічним конфліктом 1943 року, результатом якого стало масове знищення польського населення на Волині».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324