Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів зустріч з керівництвом Всесвітнього банку у справах України, Білорусі та Молдови щодо підтримки ВБ реалізації двох нових масштабних проектів, спрямованих на модернізацію та підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення.

Загальна вартість проектів становить 600 млн доларів. Ці кошти закладені в бюджеті Всесвітнього банку на наступний фінансовий рік (липень 2013 - липень 2014 р.), повідомили в прес-службі віце-прем'єра.

«Підтримка Всесвітнім банком проектів модернізації ЖКГ свідчить про високу довіру міжнародних фінансових установ в Україні», - сказав Вілкул.

Перший проект - це проект з підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання. У ньому планується участь 10 комунальних підприємств міст: Вінниця, Донецьк, Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський, Хмельницький, Кривий Ріг, Миколаїв, Харків, Дніпропетровськ, Херсон.

Другий проект - це проект розвитку міської інфраструктури. Він спрямований на модернізацію систем водопостачання та водовідведення в містах Коломия, Житомир, Краматорськ, Донецьк, Кіровоград, Тернопіль, Харків і Київ. Крім того, в місті Харкові в рамках цього проекту буде впроваджено пілотний проект у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222