Президент України Віктор Янукович вимагає від правоохоронних органів термінового розслідування зґвалтування 29-річної Ірини Крашкової в смт Врадіївка Миколаївської області.

Як повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави, Президент доручив генеральному прокурору Віктору Пшонці провести нараду з керівництвом СБУ та МВС для вивчення всіх фактів участі співробітників правоохоронних структур у протиправних діях для надання належної оцінки, визначення подальшого реагування та розробки заходів на майбутнє.

«Керівники СБУ і МВС повинні найближчим часом провести колегії з виявлення фактів та запобігання правопорушень. Результатом проведених колегій має стати чіткий план щодо узгодження дій персонального складу правоохоронних служб з вимогами чинного законодавства», - доручив Президент.

Янукович взяв під особистий контроль розслідування справи Генеральною прокуратурою.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист були затримані за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. У причетності до злочину підозрюється ще один міліціонер.

Вчора в смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, міліціонера, безпідставно залишили на волі. Люди намагалися силою потрапити в будівлю райвідділу міліції, застосувавши сльозогінний газ.

Наказом міністра внутрішніх справ від займаних посад відсторонені начальник МВС у Миколаївській області Валентин Парсенюк і керівник Врадіївського райвідділу міліції.

Крім того, генеральний прокурор Віктор Пшонка за неналежне виконання своїх функціональних обов'язків у сфері забезпечення нагляду за законністю під час проведення слідства органами внутрішніх справ звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418