У числі головних досягнень європейської культури жителі Старого світу назвали італійську кухню, Ейфелеву вежу і демократію. Такі результати опитування, проведеного Інститутом імені Гете, головна будівля якого розташована у німецькому Мюнхені. Підсумки дослідження, у якому брали участь 22 тис. осіб, більшість із яких - німці, серби та італійці, були опубліковані сьогодні.

У розділі «Головний внесок у світову культуру» демократія обійшла класичну музику, книгодрукування, літературу та філософію. Піца, паста, лазанья та інші страви італійської кухні припали до смаку 42% респондентів, обійшовши у «гастрономічному» розділі французьку і грецьку. Головною архітектурною спорудою європейці вважають Ейфелеву вежу - символ французької столиці зібрав рівно чверть голосів. На другому і третьому місцях розташувалися афінський Акрополь і римський Колізей, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Леонардо да Вінчі з 25% голосів обійшов Пабло Пікассо і Мікеланджело Буонарроті у списку найбільших європейських діячів мистецтва. Рейтинг головних політиків країн Старого світу очолила канцлер Німеччини Ангела Меркель, кращим фільмом була названа італійська трагікомедія Роберто Беніньї «Життя прекрасне», найуспішнішим спортсменом - сербський тенісист Новак Джокович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286