На саміті у Вільнюсі потрібно ближче просунутися до підписання угоди про асоціацію з Україною, заявив постійний представник Литви при установах Євросоюзу Раймундас Каробліс.

Він заявив, що Литва під час свого головування у ЄС сконцентрується на тому, щоб зробити саміт «Східного партнерства» результативним.

«Звичайно, це має бути досягнуто за умови, якщо Україна, зі свого боку, також продемонструє результати у сфері судочинства, виборчої системи та інших. Це питання геополітики. Ми хочемо мати Україну в європейській орбіті», - заявив литовський дипломат, повідомляє Радіо «Свобода».

За його словами, завершення переговорів та підписання угоди про асоціацію з Україною може стати «дуже важливим етапом, на якому будуть базуватися подальші відносини між ЄС і Україною».

Нагадаємо, Литва приймає на себе головування в ЄС з 1 липня цього року. Вільнюський саміт, на якому Україна сподівається підписати угоду про асоціацію з ЄС, запланований на листопад цього року.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168