27 червня у Національній парламентській бібліотеці України відбудеться церемонія передачі Україною німецькій стороні 713 книг із бібліотеки Музею цукру в Берліні. Як повідомляє прес-служба Міністерства культури України, німецькі книги були вивезені на територію України під час Другої світової війни і до цих пір зберігалися у фондах бібліотеки Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості».

Хронологічні межі книжок і видань - 1832-1944 рр. Зміст видань стосується наукових та виробничих питань, пов'язаних з цукровою промисловістю. Книги надруковані в основному німецькою мовою, є видання англійською, французькою та італійською мовами.

У заході візьмуть участь заступник міністра культури України, керівник апарату Броніслав Стичинський і Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

Під час заходу планується підписання Акту прийому-передачі культурних цінностей між українською та німецькою сторонами.

Згідно з повідомленням, книги передаються на виконання попередніх домовленостей, досягнутих під час засідань Змішаної українсько-німецької комісії з питань повернення втрачених та незаконно переміщених під час Другої світової війни культурних цінностей. Книги передадуть бібліотеці Технічного університету Берліна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304