У державному бюджеті на 2014 рік буде закладена основа для розвитку регіонів, заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Вже наступного року центр ваги буде переміщений у регіони. Ми з вами подивимося у вересні, яким буде проект бюджету. Моя точка зору, що буде як мінімум 55 на 45», - сказав він.

На переконання Януковича, делегування повноважень - цілком природний процес, адже місцева влада краще орієнтується у ситуації на місцях, знає потреби кожного міста, району.

«Ми поступово у регіони повинні передавати повноваження разом з відповідальністю. Коли йде узгоджена політика регіонів і центру, це завжди йде на користь країні. Я прихильник того, щоб центр ваги поступово зміщувався у бік регіонів», - підкреслив Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що реформа місцевого самоврядування повинна забезпечити розвиток самодостатніх регіонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182