Триразовий володар «Золотого м'яча» голландець Йохан Кройфф в інтерв'ю газеті Marca порадив іспанській «Барселоні» розглянути можливість продажу нападаючого Ліонеля Мессі. За словами Кройффа, продаж Мессі може стати розумним кроком у зв'язку з переходом до «Барселони» форварда збірної Бразилії Неймара.

За словами Кройффа, поява на полі обох футболістів одночасно може призвести до конфліктів. Як зазначив голландець, Неймар дуже добре виконує штрафні удари, але в «Барселоні» це зазвичай робить Мессі, і гравцям важко буде вирішити, хто саме битиме штрафний.

Іншим фактором, який, на думку Кройффа, може спричинити за собою труднощі, є спонсорські контракти гравців (у Неймара, як і у «Барселони» в цілому, укладений контракт з Nike, в той час як Мессі грає в бутсах Adidas), повідомляє «Лента.ру».

Неймар перейшов у «Барселону» з бразильського «Сантоса» за 57 мільйонів євро. 21-річний форвард є одним з провідних гравців збірної Бразилії, в 37 матчах за яку він забив 23 м'ячі.

26-річний Мессі є вихованцем «Барселони» і виступає за основний склад цієї команди з 2004 року. З «Барселоною» Мессі шість разів виграв чемпіонат Іспанії і тричі - Лігу чемпіонів.

Кройфф у 1970-і роки виступав за «Барселону» я гравець, а з 1988 по 1996 роки був головним тренером цієї команди. Як тренер він чотири рази виграв чемпіонат Іспанії і привів "Барселону" до перемоги в Кубку чемпіонів сезону-1991/92.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234