Емір Катару шейх Хамад бен Халіфа Аль Тані, звертаючись у вівторок до нації по ТБ, оголосив, що відрікся від влади на користь наслідного принца - свого сина, 33-річного шейха Таміма бен Хамада Аль Тані.

«Я сьогодні звертаюся до вас, щоб оголосити про те, що передаю владу шейху Таміму бен Хамад аль Тані», - сказав уже колишній емір у прямому ефірі державного телебачення Катару.

Новий емір у середу і четвер буде приймати підданих країни, які зможуть присягнути йому на вірність. «Я впевнений, що він готовий з усією відповідальністю виконувати покладену на нього місію», - сказав шейх Хамад, повідомляє РІА «Новости».

Він висловив надію на те, що піддані Катару нададуть всю необхідну підтримку новому еміру. «Інтереси держави і благополуччя її підданих будуть вищою метою для шейха Таміма», - додав він.

Шейх Хамад напередодні на засіданні правлячої сім'ї і найбільш впливових осіб держави повідомив про свій намір залишити престол синові. Після цієї зустрічі канцелярія глави держави поінформувала про майбутнє звернення еміра. Вівторок оголошено у Катарі офіційним вихідним, не працюють всі держустанови, банки і біржа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215