Суд Мілана у понеділок засудив колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі до семи років тюремного ув'язнення у скандальній «справі Рубі», в рамках якої політик звинувачувався у причетності до проституції неповнолітніх та у зловживанні службовим становищем.

Крім того, згідно з рішенням суду, Берлусконі довічно не зможе обіймати державні посади.

Судовий процес проти екс-прем'єра почався у квітні 2011 року. Слідство звинувачувало його в інтимному зв'язку з молодою марокканкою Карімою ель-Маруг на прізвисько Рубі, коли їй ще не виповнилося 18 років, за що дівчина отримувала подарунки та грошову винагороду, повідомляє РІА «Новости».

Винесений вирок суду першої інстанції суворіший, ніж очікувалося, оскільки прокурор вимагала для екс-прем'єра покарання у вигляді шести років тюремного ув'язнення.

Сам Берлусконі не був присутній у залі суду, де зібралися десятки журналістів із усього світу. Адвокат політика Нікколо Гедіні, коментуючи рішення суду, назвав його очікуваним, але таким, що «виходять за межі реальності». «Ми подамо апеляцію», - уклав Гедіні.

Вирок у «справі Рубі» є вже третім обвинувальним рішенням суду щодо Берлусконі. Раніше він був засуджений до чотирьох років позбавлення волі, три з яких йому були відразу ж прощені за законом про амністію, у справі про фінансові махінації у медійній групі Берлусконі Mediaset, а також до одного року в'язниці у справі про невдале придбання італійською страховою групою Unipol банку BNL (Banca Nazionale del Lavoro), у рамках якої політик звинувачувався у причетності до розкриття конфіденційної інформації.

Марокканка Каріма ель-Маруг на прізвисько «Рубі» у суді заявляла, що ніколи не займалася проституцією і не вступала в інтимний зв'язок з колишнім прем'єр-міністром Італії. За словами Рубі, після кожної «вечері» вона отримувала конверт з 2-3 тисячами євро. При цьому вона зазначала, що на віллі в Аркорі дівчата виконували танці живота, а на запитання прокурора Антоніо Санджермано, чи вступала вона в інтимний зв'язок з Берлусконі, марокканка відповіла негативно.

Проти екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі ініціювалася велика кількість кримінальних справ за звинуваченням у корупції, негласному фінансуванні політичних партій і фальсифікації фінансових документів, пов'язаних з його численними компаніями. Він проходив обвинуваченим приблизно у 50 справах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

420