Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під загрозою, оскільки влада у Києві не провела необхідних реформ, яких вимагає Євросоюз.

Як повідомляє Польське радіо, про це Сікорський сказав у Люксембурзі, де бере участь у зустрічі керівників дипломатії країн ЄС.

«Поки що, - зазначив міністр закордонних справ Польщі, - влада у Києві не провела необхідних реформ, яких вимагає Євросоюз».

«На сьогоднішній день висновок може бути лише один: Україна ще не готова. Якщо Україна не зробить те, що повинна, тоді договір не буде підписаний», - сказав Сікорський, додавши, що такий сигнал повинні подати Києву євросоюзні міністри, повідомляє «УНІАН».

«Цей сигнал повинен схилити Україну до більш енергійних дій у плані проведення реформ. Сьогодні від самої України залежить, зможемо підписати цей договір чи ні», - зазначив міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213