Мінагрополітики підписало меморандум про взаєморозуміння з виробниками цукру і роздрібними мережами, щоб уникнути підвищення цін на цей продукт.

«Виробники цукру взяли на себе зобов'язання, що не допустять скорочення поставок у роздрібну мережу, а з представниками близько десяти відповідних мереж роздрібної торгівлі погоджено, що не підвищуватимуть ціну для споживачів», - зазначив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Також, відповідно до положень меморандуму, сторони домовилися віддавати перевагу укладенню прямих договорів, а також гарантувати належну якість продукту, поставляти його і розраховуватися в обумовлені терміни.

Мінагрополітики, зі свого боку, пообіцяло залучати виробників та реалізаторів до підготовки урядових рішень, що регулюють ринок цукру.

Нагадаємо, що на початок червня запаси цукру в Україні склали 1,3 мільйона тонн. Внутрішня ж потреба з червня по серпень складе орієнтовно 458 тисяч тонн. Тому з урахуванням експорту на рівні 140 тисяч тонн, залишки цукру станом на кінець 2012/2013 маркетингового року, коли на ринок почне надходити цукор із сировини нового врожаю, складуть 886 тисяч тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149