Офіційний Ватикан повідомив, що комісія богословів підтвердила факт здійснення ще одного дива Папою Іоанном Павлом II, що знімає головну перешкоду до прилучення його до лику святих.

За римсько-католицькою традицією, для канонізації померлого праведника необхідно чотири офіційно задокументовані дива, здійснені ним за життя.

Вже через кілька тижнів після смерті Іоанна Павла II у 2005 році новий папа Бенедикт XVI дав хід процесу його канонізації. У 2011 році Іван Павло II був зарахований до лику блаженних, що передує зарахуванню до лику святих, повідомляє «Бі-бі-сі».

Тепер справу про зарахування понтифіка до лику святих буде направлено до комісії кардиналів, а потім вона надійде на затвердження нинішнього папи Франциска.

Раніше джерела у Ватикані повідомляли, що канонізація Івана Павла II може відбутися в жовтні і бути приурочена до 35-річчя з дня його обрання понтифіком.

Тим часом високопоставлений сановник Святого престолу на умовах анонімності розповів агентству «Ассошиейтед прес», що церемонія зарахування Іоанна Павла II до лику святих може відбутися раніше осені.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161