За 5 місяців поточного року особами, які перебували у стані наркотичного сп'яніння, було скоєно близько 2 тис. злочинів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції повідомив начальник Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України полковник міліції Олег Школьний.

«Серед злочинів: крадіжки майна, розбої, хуліганства, вбивства, водіння автотранспортних засобів у стані наркотичного сп'яніння», - заявив він.

Також Школьний повідомив, що цього року було зафіксовано понад 14 тис. злочинів, пов'язаних з розповсюдженням наркотиків. «Основна маса наркотиків на території України - це наркотики вітчизняного виробництва, або рослинного походження (опій, марихуана), або синтетичного, які виготовляються з медпрепаратів», - заявив він.

За словами Школьного, героїн, кокаїн, метадон та ЛСД також перебувають в обігу на території України, але їх не так багато.

Крім того, він повідомив, що цього року було порушено 16 кримінальних справ проти співробітників МВС за зберігання, розповсюдження наркотиків і співпрацю з наркоділками.

Як раніше повідомляв ForUm, у Міністерстві внутрішніх справ України вважають, що вживання наркотиків у молодіжному середовищі стає менш популярним.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239