У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ сподіваються отримати додаткові 400 млн грн на будівництво доступного житла цього року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході обговорення Державної програми «Доступне житло 30/70» і Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення житлом повідомила заступник директора Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону Наталія Козловська.

«Комітет ВР з питань будівництва провів слухання щодо реалізації програми будівництва доступного житла і 4 червня зареєстрував законопроект про внесення змін до закону України про держбюджет щодо збільшення фінансування на 400 млн грн», - поінформувала вона.

Вона також додала, що у Мінрегіоні сподіваються на підтримку цього законопроекту парламентом і що ці кошти вдасться отримати раніше листопада-грудня.

Крім того, Козловська зазначила, що нещодавно на засіданні уряду було прийнято постанову №404, яка передбачає можливість взяття головним розпорядником бюджетних коштів позики в банку під держгарантії на реалізацію тих чи інших повноважень щодо забезпечення громадян житлом.

Чиновник заявила, що вже є певні напрацювання з «Укргазбанком» щодо отримання міністерством кредиту під цей напрямок.

«Ми сподіваємося, що це буде безпосередній кредит громадянину під 3% і програма буде мати ще один напрямок», - сказала вона, зазначивши, що даний напрямок підтримується профільним віце-прем'єр-міністром.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214