Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив невідкладно забезпечити надання необхідної допомоги українським дітям, які отримали опіки під час проведення Міжнародного фольклорного фестивалю «Сонце, радість, краса» у місті Несебрі в Болгарії.

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, цим питанням Азаров зобов'язав зайнятися віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка, міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову, міністра закордонних справ Леоніда Кожару і міністра фінансів Юрія Колобова відповідно до їхньої компетенції.

Нагадаємо, 17 червня до лікарні болгарського міста Бургаса були доставлені 22 дітей з України з опіками ступень. Діти представляють танцювальний колектив «Ювента» і перебувають у Болгарії з метою участі у Міжнародному фестивалі юних талантів. Особливість їхнього виступу полягає у тому, що дівчата танцюють босоніж. Травми вони отримали через сильний нагрів сцени.

Слід зазначити, що Консульство України вже звернулося до організаторів фестивалю у Несебрі, Міністерству охорони здоров'я Республіки Болгарія та Агентства з туризму Республіки Болгарія з проханням надати інформацію про причини ситуації з нагріванням сцени і відсутністю контролю з боку організаторів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186