Двадцять шість моряків, у числі яких 11 росіян і один українець, із потерпілого крах в Аравійському морі контейнеровоза «MOL Comfort», зареєстрованого під прапором Багамських островів, успішно евакуювалися на шлюпках і надувних плотах, потім були підняті на судно «Yantian Express», яке направляється у Коломбо, повідомляє Російська профспілка моряків (РПСМ).

«У вівторок вночі судно «MOL Comfort» розламалося на дві частини в Аравійському морі. На його борту було 4,5 тисячі контейнерів з вантажем із Саудівської Аравії. Команда судна складалася з 11 росіян, 14 філіппінців і українця. Всі моряки врятовані: вони встигли подати сигнал SOS, покинули теплохід і розмістилися на рятувальних плотах і в шлюпці», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, отримавши сигнал лиха з потопаючого судна, на допомогу вийшли три теплоходи морського рятувально-координаційного центру в Мумбаї - «Hanjin Bejing», «Zim India» і «Yantian Express». Причина розлому «MOL Comfort» невідома, повідомляє РІА «Новости».

«Всі особисті речі моряків загублені, включаючи морські документи. Російська профспілка моряків надасть членам екіпажу необхідну допомогу», - інформує РПСМ.

Як повідомив голова Далекосхідної регіональної організації Російської профспілки моряків (ДВРО РПСМ) Микола Суханов, екіпаж на судно набирався через компанію «Фескоконтракт».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179