Київська прокуратура повідомляє, що підозрюваному у замаху на вбивство двох черниць - настоятельки Свято-Покровського монастиря Калісферії (Тетяна Шамайло) та її помічниці Катерини - обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Про це в середу сказала прес-секретар прокурора Києва Яна Соболевська, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Слідство перебуває у провадженні міліції. Вони звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Печерський суд підтримав це клопотання», - сказала Соболевська.

За її словами, підозрюваний - 40-річний киянин, уродженець Чернігівської області.

Органи міліції розслідують кримінальне провадження за статтею замах на умисне вбивство.

При цьому прес-секретар прокурора зазначила, що рішення суду першої інстанції може бути оскаржене в апеляційному порядку. За її словами, у кримінальному провадженні за цим фактом проходить тільки один підозрюваний.

Раніше ЗМІ повідомили, що затриманий підозрюваний - брат екс-нардепа Юрія Бута Сергій Бут. Він відправлений до Лук'янівського СІЗО.

Як повідомляв ForUm, раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила про зникнення 2 черниць на території Києво-Печерської лаври. Потім черниці знайшлися, обставини справи з'ясовувалися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168