Україна і Республіка Сенегал підписали три двосторонні міждержавні договори про правову допомогу в цивільних і кримінальних справах.

Підписання відбулося сьогодні під час візиту міністра юстиції України Олександра Лавриновича в Сенегал.

Зокрема, від імені України Лавринович підписав Договір про правову допомогу в цивільних і кримінальних справах, Договір про передачу засуджених осіб і Договір про видачу правопорушників.

Так, відповідно до Договору про правову допомогу в цивільних і кримінальних справах, сторони зобов'язалися взаємно надавати за запитом отримані показання або заяви осіб; проводити огляди й отримувати докази; обмінюватися документами про цивільний стан; встановлювати місцезнаходження осіб або їх ідентифікацію; здійснювати заходи щодо заморожування активів, арешту і конфіскації майна і доходів, отриманих злочинним шляхом, і надавати іншу допомогу, яка не суперечить законодавству, повідомляє «УНІАН».

Згідно з цим договором, громадяни кожної з договірних сторін будуть користуватися на території іншої сторони таким же правовим захистом, який надається громадянам останньої, щодо своїх особистих і майнових прав. Громадяни будь-якої із Договірних Сторін матимуть право вільного доступу до судових органів іншої сторони для здійснення і захисту своїх прав. При цьому документи, які будуть передаватися компетентними органами Сторін при застосуванні даного Договору, будуть звільнятися від легалізації в будь-якій формі, якщо вони підписані та скріплені печаткою органу, що видав їх у рамках своїх повноважень.

Згідно з Договором про передачу засуджених осіб, Договірні Сторони зобов'язуються якнайширше співробітничати один з одним у тому, що стосується процедури передачі. Пропозиція про передачу може виходити як від держави винесення вироку, так і від держави виконання вироку.

Згідно з угодою про видачу правопорушників, сторони зобов'язалися видавати один одному будь-яку особу, яка переслідується компетентними органами Сторони, яка дає запит, за скоєння правопорушення, або яке розшукується органами з метою виконання вироку.
Договори підлягатимуть ратифікації відповідно до чинного законодавства кожної договірної сторони.

Республіка Сенегал стала першою серед країн західної Африки, з якою Україна уклала двосторонні договори про міжнародно-правову допомогу, зазначили в Мін'юсті.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189