Міністерство доходів і зборів прогнозує збільшення пасажиропотоку через український кордон у 2,5 рази з початком курортного сезону. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Згідно з повідомленням, тільки за два тижні червня кількість бажаючих перетнути митний кордон України вже збільшилася майже в 1,5 рази. За цей період співробітники митних пунктів Міндоходів оформили майже один мільйон автотранспортних засобів. Переважна більшість (830500) - це легкові автомобілі. Також в Україну в'їхали 21 тисяча автобусів і 148 тисяч вантажівок.

У міністерстві вже готуються до зростаючого напливу іноземних гостей і громадян України, які подорожують через кордон. Зокрема, на західному кордоні, де зафіксовано найбільший пасажиропотік, організовані додаткові смуги руху автотранспорту і збільшено кількість митних інспекторів, створені виносні робочі місця для персоналу. Завдяки цьому збільшена пропускна здатність у митних пунктах «Чоп-Захонь» (Чопська митниця), Краковець-Корчова (Львівська митниця), Ягодин-Дорохуськ (Ягодинська митниця).

Фахівці Міндоходів зазначають, що оперативне реагування на збільшення пасажиропотоку дозволить забезпечити більш швидке оформлення документів, необхідних для перетину кордону для громадян України та іноземних гостей.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180