16-річному жителю села Городище Ківерцівського району заняття в шкільному таборі здалися нецікавими, тому він вирішив зателефонувати до міліції і повідомити про закладену в школі бомбу. Про це повідомляє управління МВС у Волинській області.

Для втілення задуманого юнак підключив у мобільному телефоні стару сім-карту, яку йому віддала матір. Він набрав номер «102» і повідомив черговому про те, що в селі Клубочин замінували школу. Після цього відразу поклав трубку.

Оперативний черговий миттєво відреагував на повідомлення. Передав інформацію керівництву райвідділу і направив за вказаною адресою слідчо-оперативну групу, карету «Швидкої медичної допомоги» і працівників пожежної частини.

Після приїзду на місце події, з'ясувалося, що школи в згаданому селі немає. Щоб переконатися, що вибухових пристроїв немає, правоохоронці обстежили сільський клуб. А провівши низку розшукових заходів, оперативно встановили номер, з якого надійшло повідомлення про замінування, і, відповідно, 16-річного хлопця. Пізніше він зізнався, що повідомив міліціонерам про бомбу, бо хотів пожартувати.

Щодо школяра розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкцією цієї статті передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до шести років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

485