Вітчизняні переробні підприємства щорічно переробляють близько 5 мільйонів тонн молочної сировини і експортують понад 1 мільйон тонн молочних продуктів. Основними імпортерами є Росія, Молдова, Казахстан, Туркменістан, Азербайджан і Грузія, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Вітчизняна молочна галузь є стратегічною складовою економіки України, що має велике соціальне значення. Так, для нас важливо не тільки збільшити виробництво молока, а й забезпечити його високотехнологічну переробку. І сьогодні у нас є вже понад 500 молокопереробних підприємств, атестованих на виробництво молока і молочних продуктів. І щороку їхні потужності дозволяють переробити близько 5 мільйонів тонн молочної сировини», - підкреслив Присяжнюк.

При цьому міністр зазначив, що на сьогоднішній день молокопереробна галузь є високотехнологічною. Тому велика увага приділяється модернізації підприємств та створенню нових. Наприклад, торік у Київській області було відкрито два нові підприємства з виробництва дитячого харчування на молочній основі. Зокрема, для їх створення було залучено 260 мільйонів гривень вітчизняних та іноземних інвестицій.

Крім того, Присяжнюк підкреслив, що вітчизняна молочна галузь відрізняється високим експортним потенціалом, тому Україна постійно працює над розширенням зовнішніх ринків збуту вітчизняної молочної продукції.

«Товари молочного виробництва займають велику частку в загальному експорті нашої держави. Так, молокопереробними підприємствами щорічно експортується близько 1 мільйона тонн молокопродуктів в перерахунку на молоко. При цьому їх імпорт низький і становить 2% від загального обсягу виробництва молока», - зазначив він.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193