Цього року Україна може значно збільшити обсяги експорту курятини. Так, планується продати за кордон до 140 тисяч тонн продукту, тобто на 60 тисяч більше, ніж торік. Наростити обсяги експорту вдасться завдяки тому, що вже протягом місяця вітчизняна курятина може вийти на ринок ЄС. Про це у ході веб-конференції на порталі «AgroNews» повідомив голова ради директорів Асоціації «Союз птахівників» Олександр Бакуменко.

«На сьогоднішній день ми повністю задовольняємо всі потреби внутрішнього ринку. У цьому році виробили вже 1,2 мільйона тонн м'яса птиці високої якості. Варто зазначити, що в Україні постійно нарощують обсяги виробництва курятини. І те, що в нашій країні не буде спожито, ми віддамо на експорт. Так, якщо в 2011 році Україна експортувала 50 тисяч тонн, то в 2012 році експорт курятини зріс до 80 тисяч тонн. А в поточному році планується наростити обсяг експорту до 140 тисяч тонн», - зазначив Бакуменко.

Фахівець додав, що збільшити обсяги експорту цього року майже вдвічі дозволить вихід на європейський ринок.

«Якість української курятини відповідає всім вимогам і міжнародним стандартам. Це визнав Європейський Союз. Так, вже незабаром ринок ЄС відкриється для української птиці. Я думаю, це відбудеться протягом місяця», - підкреслив голова ради директорів Асоціації «Союз птахівників».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218