У Києві провели навчання з ліквідації наслідків витоку хлору на одній із водопровідних станцій. Про це повідомляє кореспондент ForUm'у.

У навчаннях брали участь представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Київської міської адміністрації, Міністерства внутрішніх справ, екстреної медичної служби та медицини катастроф.

Згідно з планом навчань, техногенна аварія сталася на Деснянській водопровідній станції. Із залізничної цистерни при транспортуванні стався витік 15 кілограмів рідкого хлору. Ситуація посилилася негодою зі штормовим вітром, а радіус зараження склав близько 15 кілометрів навколо станції.

Щоб не допустити поширення отруйної речовини, рятувальники ДержНС створили по периметру водну завісу і наклали бандаж на місце витоку у цистерні. Потім цистерну вивезли на територію хлорного господарства Деснянської водопровідної станції, де працівники гірничорятувального загону провели аварійний злив хлору у стаціонарні танки.

Як зазначив начальник Дніпровського районного управління ГУ ДержНС України у м.Києві Ігор Шилохвіст, такого роду навчання дуже важливі, тому що у Києві розташована досить велика кількість хімічних об'єктів.

«Рятувальні підрозділи і жителі міста повинні бути готові до подібної надзвичайної ситуації. Якщо, не дай Боже, буде йти велика хлорна хмара, населення відразу ж евакуюють. Крім того, такі навчання - хороше відпрацювання спільної роботи всіх рятувальних служб», - підкреслив він.

Крім того, Шилохвіст нагадав, що у разі аварійного витоку хлору жителям міста насамперед потрібно зачинити всі вікна у квартирі і не виходити на відкрите повітря.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237