Україна не має права протиставляти ринки Європи та СНД. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході засідання Кабміну в середу заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

За його словами, Україна не може ігнорувати жоден зовнішній ринок. «Особливо ті ринки, на яких українські товари конкурентоспроможні і користуються великим попитом. Ринок ЄС, приєднатися до якого ми наполегливо хочемо, має інші переваги та інші вимоги. І протиставляти ці два ринки (МС і ЄС. - Ред.) ми просто не маємо права», - зазначив він.

Азаров нагадав, що Україна поставляє в країни Митного союзу труби, вагони, космічну техніку, сільгосппродукцію.

«Якщо завтра, умовно, цей ринок закриється для України, нам що, закривати підприємства, конструкторські бюро? Звільняти людей? Це долі мільйонів людей, українських родин. Я звертаюся до політиків, які виступають проти співпраці з євразійськими економічними об'єктами: ви візьмете на себе відповідальність за неминуче зменшення пенсій, соціальну регресію? Або може нам хтось компенсує такі величезні втрати? Куди ви штовхаєте Україну? Тому, коли звучать заяви деяких політиків, що ринок СНД нам не цікавий, я просто дивуюся безвідповідальності таких заяв», - сказав Азаров.

Нагадаємо, 31 травня у Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і глава Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною.

Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230