Новий генеральний консул Російської Федерації в Сімферополі В'ячеслав Світличний приступив до виконання своїх обов'язків.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Новий генеральний консул Росії в Криму вже приступив до виконання своїх обов'язків», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, 3 червня співробітник генерального консульства РФ у Сімферополі повідомив РІА «Новости», що Світличний, який змінить Володимира Андрєєва на посаді генерального консула Росії в Сімферополі, приступить до виконання обов'язків 4 червня.
«В'ячеслав Леонідович (Світличний) тривалий час працював у посольстві Росії в Таджикистані, структурах МЗС Росії. Це планова кадрова ротація, яка не має ніякого відношення до ситуації, що склалася нещодавно у зв'язку з висловлюваннями Володимира Андрєєва», - сказав співрозмовник агентства.

Однак увечері того ж дня Перебийніс сказав, що новий генеральний консул РФ у Криму ще не отримував екзекватуру (документ, що засвідчує визнання консула державою перебування).
Зовнішньополітичне відомство України висловило надію, що МЗС Росії і російська влада дадуть належну оцінку висловлюванням генерального консула, який в інтерв'ю телеканалу ATR фактично виправдав депортацію кримських татар.

23 травня у МЗС Росії визнали, що генконсул РФ у Сімферополі Андрєєв допустив некоректні формулювання щодо кримських татар і не врахував чутливого характеру цього питання.
«Розуміємо реакцію на деякі, скажемо прямо, некоректні формулювання, використані російським представником без належного урахування чутливого питання, що вимагає в будь-якій ситуації виключно зваженого підходу», - йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ.

Згодом перший заступник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що він певною мірою задоволений оцінками російського МЗС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361