Прем'єр-міністр України Микола Азаров закликав школярів робити правильний вибір майбутньої професії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час зустрічі з лідерами учнівського самоврядування.

«Від того, ким ми хочемо бути, залежить, як наша країна буде розвиватися. Якщо ми всі рвонемо в менеджери, юристи, економісти, хто буде створювати фундамент нашого благополуччя, матеріального виробництва, хто працюватиме у сфері сучасних ІТ-технологій?» - задався питанням глава уряду.

Разом з тим прем'єр підкреслив, що незалежно від того, ким працюватимуть сьогоднішні школярі, важливо зберігати активну життєву позицію.

Азаров висловив жаль у зв'язку з тим, що багато учнів у майбутньому мають намір вибрати гуманітарні спеціальності.

«Немає охочих бути вченими, фізиками, дослідниками, тобто людьми, які будуть для нашої країни відкривати нові горизонти. Це ж дуже цікаво. Набагато цікавіше, не хочу нікого образити, ніж, наприклад, займатися журналістикою», - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр нагадав, що Україна відчуває дефіцит педагогів і медиків.

«Питання правильного вибору професії доленосне. Виберемо неправильну професію і будемо шукати і не знаходити роботу... Повинно бути абсолютно нормальне і грамотне співвідношення між журналістами, філософами, політологами та іншими спеціальностями», - заявив він.

Азаров підкреслив, що у житті важливо нести відповідальність за себе і за свій колектив.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233