Українські сільгоспвиробники засіяли 306 тисяч гектарів під цукровий буряк, що становить 106% від попереднього прогнозу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Урожай з цих площ повністю задовольнить внутрішній попит, вважають у відомстві.

Як зазначають у міністерстві, цьому сприятимуть не тільки значні площі, а й постійно зростаюча врожайність цукрових буряків.

«Так, у 2000 році врожайність склала 177 ц/га, а у 2012 році - 411 ц/га. Така ж врожайність повинна зберегтися і цього року, адже аграрії ширше застосовують нові технології, використовуються матеріально-технічні ресурси, поліпшується якість насіння цукрових буряків», - заявили в прес-службі.

Враховуючи це, у 2013/2014 маркетинговому році виробництво цукру може досягти 1,3-1,5 мільйона тонн, прогнозують у міністерстві.

«Залишки зазначеного продукту складуть близько 926 тисяч тонн. З урахуванням цього, пропозиція на ринку може скласти 2,2-2,4 мільйона тонн при внутрішній потребі в 1,8 мільйона тонн. Тому на сьогоднішній день не виникає занепокоєння з приводу забезпечення вітчизняних споживачів цукром», - повідомив директор Департаменту землеробства Олександр Демидов.

Враховуючи стратегічну важливість для України бурякоцукрової галузі, Мінагрополітики вживає низку заходів щодо стабілізації площ посіву цукрових буряків.

«Це дозволить уникнути перевиробництва цукру в майбутньому. Також, щоб не постраждати від перевиробництва, відомство радить його диверсифікувати. Це дасть можливість вибирати, що виробляти - цукор чи біоетанол, залежно від кон'юнктури ринку», - підсумували в Мінагрополітики.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176