Турецькі профспілки оголосили з вівторка дводенний страйк на знак протесту проти застосування сили у спробі розігнати протестуючих.

Зокрема, одна з найбільших конфедерацій профспілок Туреччини, KESK, приєдналася до антиурядових акцій протесту в найбільших містах країни, оголосивши дводенний - у вівторок і середу - страйк.

«Державний терор проти абсолютно мирних протестів триває і стає загрозою для життя мирних громадян», - повідомили лідери профспілки на своєму сайті. На їхній погляд, жорстке придушення протестів силами поліції продемонструвало, що керівництво країни з ісламської партії «вороже налаштоване по відношенню до демократії».

KESK об'єднує близько 240 тисяч службовців: вчителів, викладачів університетів, працівників установ влади, повідомляє «ВВС».

Тим часом сутички протестуючих з поліцією в найбільших містах Туреччини ввечері в понеділок і в ніч на вівторок продовжилися. У ніч на вівторок у Стамбулі і Анкарі поліція знову застосовувала сльозогінний газ, щоб розігнати демонстрантів.

Чиновники повідомляють, що одна людина померла від ран під час протесту в місті Анатакья на півдні країни. Сотні людей у ​​різних містах отримали поранення. Ще одного протестувальника в Стамбулі насмерть збила машина.

Крім двох столиць, протести охопили Ізмір, Адану, Анталію, Газіантеп та інші найбільші міста Туреччини.

Як повідомляв ForUm, Президент Туреччини Абдуллах Гюль закликав громадян Туреччини до розсудливості і спокою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216