Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк протягом 1-4 червня перебуває з робочою поїздкою в Королівстві Саудівська Аравія. У рамках візиту відбулися переговори з приводу поглиблення співпраці в галузі сільського господарства, розвитку інфраструктури та залучення інвестицій.

Під час зустрічі з міністром сільського господарства Королівства Саудівська Аравія І. В. Фахд бен Абдулрахман бен Сулейман Балгунайм Присяжнюк зазначив, що Україна і Саудівська Аравія активно нарощують обсяги зовнішньої торгівлі. Зі свого боку, саудівська сторона подякувала за співпрацю та висловила готовність до поглиблення спільної роботи в зазначених вище питаннях.

На зустрічі з міністром транспорту Королівства Саудівська Аравія Й. В. Доктором Джубара бен Ід Аль-Сурайсарі було порушено питання співпраці у сфері інфраструктури. За словами Присяжнюка, Україна зацікавлена ​​у поглибленні інвестиційної взаємодії з цією країною.

За словами міністра аграрної політики і продовольства України, зростання двостороннього товарообігу відбувається за рахунок експорту на саудівський ринок української сільгосппродукції.

«Україна зацікавлена ​​у збільшенні поставок на саудівський ринок готової продукції вітчизняного сільського господарства і продовольства. Вітчизняні аграрії у 2012 році поставили до Саудівської Аравії сільгосппродукції на суму 581,5 мільйона доларів. Причому, зернових експортували на 509 млн доларів, а соняшникової олії - на 70 мільйонів доларів. А з початку 2013 року вітчизняні аграрії експортували сільгосппродукції на 34,2 мільйона доларів», - зазначив він.

Нагадаємо, Присяжнюк є головою української частини Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Під час візиту було прийнято рішення провести засідання Міжурядової комісії на початку 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133