У Житомирі квартплата з 1 червня, залежно від розміру квартири, зросла в середньому на 12-27%.

Як повідомили в управлінні житлового господарства Житомирської міської ради, таке рішення прийняв виконком.

Тепер у Житомирі тарифи приведені до економічно обґрунтованого рівня, стверджують у міськраді, пояснюючи, що вартість тарифів зросла через підвищення рівня мінімальної заробітної плати, вартості енергоносіїв і палива, повідомляє «УНІАН».

«За умови збереження тарифів на рівні нижче собівартості надання послуг, фінансово-господарська діяльність комунальних виробничих житлових ремонтно-експлуатаційних підприємств (КВЖРЕП) Житомира була б збитковою. Якби тарифи не переглянули, до кінця цього року загальна збитковість КВЖРЕП Житомира досягала б 4,5 млн грн», - повідомляє прес-служба міськради.

Отже, з 1 червня цього року тарифи на квартплату в Житомирі підвищилися в середньому на 21-45 коп. за квадратний метр. На гаманцях мешканців Житомира підвищення тарифів позначиться в середньому від 10 до 26 грн на місяць, залежно від розміру квартири.

За якістю наданих послуг у Житомирі стежитиме інститут старших по будинку: якщо роботи не виконуються або виконуються неналежним чином, старший по будинку має право не підписувати акти виконаних робіт, готувати акт-претензію, згідно з яким жителі не платитимуть за недоотримані послуги, обіцяє влада Житомира.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275