Голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає, що у листопаді буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів сьогодні під час відвідування ПрАТ «Чернігівський автозавод».

«Сьогодні критикують нас і кажуть: куди це ви йдете - до Митного союзу... Одні кажуть: йдіть до Митного союзу, інші кажуть - йдіть до Європейського Союзу. Ми повинні таку політику провести, щоб були угоди і з Митним союзом, і з державами, які навколо нас, щоб ми змогли туди поставляти нашу продукцію, щоб ми по кооперації будували нові робочі місця», - сказав Рибак.

У той же час він зазначив, що «лякатися не потрібно», тому що для того, щоб бути повноправним членом Митного союзу, потрібно підписати «десь 120 угод».

Також спікер зазначив, що на сьогоднішній день Президент України Віктор Янукович розглядає питання статусу спостерігача України в Митному союзі, повідомляє «УНІАН».

«Нам потрібно до Європейського Союзу. Я думаю, що у листопаді буде підписано Угоду про асоціацію України», - сказав Рибак і додав, що для того, щоб Україні стати повноправним членом ЄС, потрібно буде з десяток років.

У той же час Рибак зауважив, що стандарти життя, які сьогодні існують в Україні, повинні бути переглянуті і поліпшені, зокрема, щодо збільшення кількості робочих місць та заробітної плати.

«Нам потрібні стандарти освіти, медицини, соціальної підтримки», - підкреслив Рибак.

«Ми повинні з усіма, як кажуть, дружити і шукати, щоб були нові робочі місця, щоб вигідно це було для України», - додав голова ВР.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 травня Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Євразійська економічна рада підтримала прагнення України отримати статус спостерігача в його інтеграційних організаціях.

Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний у Мінську 31 травня під час засідання Ради глав урядів СНД.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203