Під час Ради глав урядів країн СНД, як очікується, будуть підписані меморандуми про взаємодію Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Митного союзу з Україною і Киргизією. Про це, як передає кореспондент ForUm`у з Мінська, голова Виконкому СНД Сергій Лебедєв заявив у кулуарах зустрічі.

За словами чиновника, домовленість про підписання меморандуму досягнута 29 травня на засіданні Вищої євразійської економічної ради в Астані. «Глави держав МС підтримали намір Киргизії приєднатися до ЄЕК і намір України отримати статус спостерігача», - сказав Лебедєв.

Він уточнив, що після підписання меморандумів ЄЕК зможе почати підготовку змін у свою нормативно-правову базу, що надалі створить умови для надання Україні статусу спостерігача в МС. «Цей статус може стати відправною точкою для подальшого зближення Києва з євразійським об'єднанням», - зазначив глава Виконкому СНД.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 травня Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Євразійська економічна рада підтримала прагнення України отримати статус спостерігача в його інтеграційних організаціях.

Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний у Мінську 31 травня під час засідання Ради глав урядів СНД.

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна не може одночасно бути членом Європейського Союзу і Митного союзу.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190