Антисемітизм в Україні, де минулого року вперше з середини 2000-х зафіксовано зростання злочинів на ґрунті антисемітизму, вимагає серйозної уваги з боку Ізраїлю, міжнародних організацій, інститутів ЄС, заявив президент Українського єврейського комітету Олександр Фельдман в Єрусалимі на Глобальному форумі з боротьби з антисемітизмом .

«Одна з трьох основних опозиційних сил на сьогодні - це націонал-радикальна право-екстремістська партія «Всеукраїнське об'єднання «Свобода», - підкреслив він.

«Свобода» знаходиться в міцному альянсі з політичними силами, які позиціонують себе як ліберальні і демократичні», - зазначив Фельдман, що, за його словами, «легітимізує ксенофобську риторику і екстремістські практики в публічному дискурсі», повідомляє «From-uа».

«Зростання антисемітського насильства, яке впевнено можна зафіксувати за результатами 2012 року, співпало зі сплеском електоральної популярності націонал-радикалів зі «Свободи», - констатував президент Українського єврейського комітету.

Організована МЗС Ізраїлю і Міністерством у справах Єрусалиму і діаспори 4-а міжнародна конференція «Глобальний форум по боротьбі з антисемітизмом» пройшла 28-30 травня. Її мета - вироблення практичного плану з протидії антисемітизму та іншим формам ксенофобії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189