Кількість жертв коронавірусу в світі досягла тридцяти. При цьому міністерство охорони здоров'я Саудівської Аравії повідомило про три летальні випадки від коронавірусу в країні.

Нагадаємо, раніше Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляла про 27 загиблих. На даний момент випадки зараження цим вірусом були зафіксовані в Саудівській Аравії, Франції, в Німеччині, Йорданії та Великобританії. У людей, які заразилися, спостерігаються симптоми, схожі на атипову пневмонію, повідомляють РІА «Новости» з посиланням на АР.

Уперше новий небезпечний коронавірус був виявлений у вересні 2012 року в Саудівській Аравії. Геном нового вірусу вперше був розшифрований у нідерландському медичному центрі імені Еразма, де вірусу був привласнений індекс hCoV-EMC (human Corona Virus-Erasmus Medical Centre). Віруси, що відносяться до сімейства коронавірусів, викликають різні захворювання - від застуди до атипової пневмонії.

Як раніше повідомляв ForUm, за заявою ВООЗ, ліків від нового коронавірусу поки немає, і число хворих у світі продовжує зростати. Так, у Саудівській Аравії двоє медпрацівників нещодавно заразилися від пацієнтів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1264