У терміналі D міжнародного аеропорту «Бориспіль» найближчим часом з'являться мобільні пункти харчування. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив генеральний директор держпідприємства Антон Волов.

«Найближчим часом ми організуємо мобільні пункти харчування, які повністю покриють потреби пасажирів. Починаючи від холодних закусок, закінчуючи гарячим харчуванням, чаєм, кавою. Поки вирішується питання про стаціонарні ресторани, ми тимчасово вирішимо це питання саме цими пунктами», - повідомив Волов.

Він також додав, що насправді в терміналі D є бари і ресторани. «До переходу базової авіакомпанії в цей термінал, а це дуже великий пасажиропотік, поточні потреби пасажирів у цьому виді обслуговування задовольнялися. Тепер же ці потреби збільшаться і ми додамо за тимчасовою схемою мобільні пункти харчування. Дайте нам тиждень і цей функціонал буде», - підкреслив він.

За словами Волова, насправді вирішення цього питання чекали в правовому полі. «Ми чекали вирішення з усіх орендних відносин від Фонду держмайна. На жаль, так вийшло, що не дочекалися, тому вирішуємо своїми силами», - поскаржився гендиректор аеропорту, висловивши надію, що все таки це питання буде вирішено у ФДМ.

Він зазначив, що на сьогоднішній день процедура виглядає таким чином, що потенційний орендар звертається в аеропорт за документами, представленими у вигляді викопіювання на плані, де розташовується той чи інший магазин чи ресторан. «Потім він звертається у ФДМ. І далі цей процес проходить саме там. Ми не відмовили жодному заявникові», - підкреслив він.

За словами гендиректора аеропорту «Бориспіль», пропускна спроможність терміналу D становить близько 10 млн осіб на рік, а термінал F здатний обслужити до 4 млн пасажирів. «У пікові години вже на даний момент завантаження терміналу D становить 90% від його проектної потужності», - підкреслив він.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280