До дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час сутичок на мітингу 18 травня притягнуть 15 працівників міліції. Про це повідомив заступник начальника слідчого управління ГУ МВС України у Києві Валерій Симон в ефірі «5 каналу».

«Щодо дисциплінарної відповідальності правоохоронців. Перевірка дійсно у Головному управлінні завершена, і за результатами цієї перевірки видано відповідний дисциплінарний наказ про заходи дисциплінарного реагування щодо 15 працівників ГУ МВС», - сказав він.

Крім того, за словами міліціонера, встановлено ще 2 особи із числа «спортсменів» - один із них із Каховки, інший - із селища міського типу, що розташоване у Київській області.

Симон зазначив, що всього вже впізнали 11 осіб, які були присутні під час сутички, враховуючи Вадима Тітушка. За словами правоохоронця, нікого нового не затримали.

Нагадаємо, 18 травня вдень на вул.Великій Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Під час інциденту потерпіли журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф Владислав Содель.

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України у Києві призначене службове розслідування з приводу бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час інциденту на вул.Велика Житомирська.

Разом з тим, 21 травня в управлінні зв'язків з громадськістю МВС України заявили, що підозрюваний у побитті журналістів (20-річний житель Київської області) затриманий. Крім того, глава МВС Віталій Захарченко повідомив, що кримінальне провадження за фактом інциденту 18 травня перекваліфіковано зі ст. «Отримання легких тілесних ушкоджень» ч.1 ст.121 на «хуліганство» ч.2 ст.296 Кримінального кодексу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313