Кабінет Міністрів затвердив державну програму реформування армії, розраховану на 2013-2017 роки, заявив міністр оборони Павло Лебедєв.

За його словами, таке рішення Кабмін ухвалив у середу, 29 травня.

Лебедєв також зазначив, що Кабмін затвердив держпрограму, яка передбачає фінансування протягом 5 років у розмірі 131 млрд гривень, як і пропонувало Міністерство оборони.

За словами міністра, програма фінансуватиметься за рахунок коштів держбюджету, а також за рахунок реалізації Міністерством надлишкового майна.

Як повідомляло агентство, раніше Кабмін доручив Міноборони та Міністерству фінансів до 29 травня узгодити обсяги фінансування держпрограми реформування армії, розрахованої на 2013-2017 роки.

При цьому, за підрахунками Міноборони, на фінансування 5-річної програми необхідно передбачити 131 млрд гривень, у той час як за розрахунками Мінфіну для реалізації програми достатньо 97 млрд гривень, передають «Українські новини».

Держпрограма передбачає оптимізацію чисельності армії для забезпечення її боєздатності, яка буде досягнута, в першу чергу, за рахунок скорочення чисельності особового складу, яке не впливає на боєздатність.

Також держпрограма передбачає перехід на професійну армію.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович переніс створення контрактної армії на невизначений термін.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України Олександр Олійник заявив, що останній призов до Збройних Сил України відбудеться восени 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

501