Прем'єр-міністр України Микола Азаров привітав українських військовослужбовців і співробітників міліції з нагоди Міжнародного дня миротворців, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Україна, як держава - член Організації Об'єднаних Націй, бере активну участь у діяльності з підтримання та відновлення міжнародного миру і безпеки. Миротворча діяльність громадян України, їх професіоналізм у виконанні службових обов'язків, у тому числі в роботі з надання гуманітарної допомоги, високо оцінені Організацією Об'єднаних Націй, яка неодноразово висловлювала подяку нашій країні за гідний внесок у справу утвердження миру в усьому світі», - йдеться у привітанні .

Азаров підкреслив, що цей день присвячений всім тим, хто несе мир і підтримує стабільність далеко від своєї рідної землі. «Весь світ побачив спритність і енергію українських військовослужбовців і співробітників міліції, їхню підготовку і професіоналізм. Сьогодні ми також вшановуємо пам'ять українських миротворців, які загинули під час виконання своєї важливої ​​і благородної місії в ім'я високих ідеалів миру», - зазначив він.

«Ми пишаємося нашими миротворцями, які сьогодні стоять на варті міжнародного миру і безпеки. Бажаю Вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя, перемоги і успіхів», - сказано в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, з нагоди Міжнародного дня миротворців ООН міністр закордонних справ України Леонід Кожара звернувся з вітальним словом до українських миротворців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222