Співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області виявили факти розкрадання лісу службовими особами державного лісництва та лісогосподарських підприємств області.

Як повідомили в прес-службі УСБУ в Чернівецькій області, встановлено, що протягом лютого-травня 2012 року посадові особи одного з лісгоспів у порушення норм законодавства відвели під промислову вирубку лісові ділянки, які відносяться до природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

У результаті було незаконно вирубано понад 700 дерев цінних порід, чим державі завдано збитків на суму близько 2 млн. грн.

За матеріалами СБУ Чернівецькою міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень), повідомляє «УНІАН».

В іншому епізоді за матеріалами СБУ прокуратурою відкрито кримінальне провадження за фактами незаконної вирубки дерев листяних порід у результаті неналежного виконання своїх службових обов'язків службовими особами лісництва, що призвело до завдання збитків державі на суму 135 тис. грн.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209