Угоди про асоціацію між ЄС і східними партнерами можуть призвести до прориву в трансформації пострадянського простору.

Про це заявив комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле 28 травня на сесії Парламентської асамблеї Євро-НЕСТ (ЄС - країни «Східного партнерства»).

«Якщо ми зможемо підписати одну з цих угод про асоціацію та парафувати інші, вперше ми зробимо значний стрибок у реальній трансформації цього пострадянського простору, і не знаю, чи погодитеся ви з тим, що це стане зміною гри», - звернувся комісар до членів Асамблеї, передає «УНІАН».

Він підкреслив, що на Вільнюському саміті «Східного партнерства» ЄС хотів би підписати і парафувати угоди про асоціацію, яких ніколи не підписував зі своїми партнерами. Ці угоди, за словами Фюле, стануть справжнім інструментом політичної асоціації та економічної інтеграції.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України Леонід Кожара переконаний, що українська влада зможе виконати умови для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року, і сподівається, що ЄС прийме «політичне рішення» про підписання даного документа. ЄС на саміті в кінці листопада сподівається також парафувати такі ж угоди з Молдовою, Грузією та Вірменією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347