КНДР запропонувала Південній Кореї укласти новий мирний договір замість діючої угоди про перемир'я, укладеної після закінчення Корейської війни 1950-53 років.

Як повідомляє газета «Нодон сінмун», яка є офіційним органом правлячої партії КНДР, «існує гостра необхідність замінити угоду про перемир'я, яке є пережитком війни, на постійний режим миру».

Видання зазначає, що стан тимчасового перемир'я на Корейському півострові є лише вигідним для США, які намагаються «задушити КНДР».

«Якби мирний договір був підписаний у минулому, то зараз не було б такої гострої проблеми денуклеаризації Корейського півострова», - йдеться в повідомленні.

Напередодні КНДР оголосила, що не відмовиться від свого ядерного потенціалу «в умовах постійних ядерних загроз з боку США», передає РІА «Новини».

Нагадаємо, раніше КНДР провела запуск п'яти керованих ракет малого радіусу дії. Передбачається, що ракети були запущені зі східного узбережжя країни і впали в Японському морі. Південна Корея різко засудила дії північного сусіда і закликала до переговорів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210