24 травня 2013 р. відбулося засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому були розглянуті і прийняті рішення, спрямовані на захист національного товаровиробника від недобросовісного (демпінгового) імпорту в Україну продукції.

Зокрема, за результатами проведення антидемпінгового розслідування, ініційованого національним товаровиробником ВАТ «Мар'янівський склозавод», прийнято рішення про застосування строком на п'ять років остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну скляної тари медичного призначення місткістю до 0,15 л походженням з Російської Федерації.

Рішення Комісії набирає чинності через 30 календарних днів з дня опублікування повідомлення про нього в газеті «Урядовий кур'єр».

Результати антидемпінгового розслідування показали, що деякі російські підприємства експортували в Україну тару медичного призначення за демпінговими цінами, що завдавало шкоди національному товаровиробнику.

Застосування антидемпінгових заходів позитивно вплине на поліпшення фінансово-економічного стану вітчизняного товаровиробника, призведе до нарощування обсягів виробництва та продажу продукції на внутрішньому ринку України.

Також це дозволить збільшити розміри внутрішнього інвестування в модернізацію виробництва з метою підвищення якості і конкурентоспроможності продукції, що реалізовується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132