Співробітники маріупольського гарнізону міліції знайшли дівчину, яка вкрала 4-місячну дитину.
 
Як повідомляє прес-служба Маріупольського міськуправління Головного управління МВС України в Донецькій області, до міліції звернулася жінка, яка повідомила, що у неї пропала дитина.
 

Заявниця розповіла про те, що до неї в гості приїхала знайома дівчина, попросила дозволу погуляти з малюком на вулиці, взяла дитину у літній колясці і пішла. Через годину гостя так і не повернулася, тоді батьки вирішили самостійно організувати пошуки.
 

Зловмисницею виявилася 23-річна дівчина, що страждає розладами психіки, яка представляється різними іменами і займається жебрацтвом. Саме з цією метою вона і забрала новонародженого. Два місяці тому вона взяла 4-річного Тимура, сина рідної сестри. Дівчина використовувала дитину, щоб викликати у населення жалість і таким чином накопичити на харчування. Пізніше вона залишила хлопчика в чужій сім'ї пенсіонерів. Тимур потрапив до лікарні, а потім в дитячий будинок.

«Дівчина постійно змінює колір волосся, щоб її не знайшли. Варто сказати про те, що вона ховалася від співробітників міліції ще тоді, коли шукали її з 4-річним хлопчиком. Тобто це говорить про те, що вона розуміє, що несе відповідальність за свої вчинки. Всю ніч ми шукали дитину. Це маля у віці 4 місяців, яке потрібно годувати кожні 3-4 години, не можна було допустити, щоб дитина постраждала», - сказав начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Іллічівського РВ Маріупольського міськуправління Олександр Липинський. Дівчину з дитиною побачив наряд правоохоронців під час реалізації оперативних заходів.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 146 Кримінального кодексу України - «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене щодо малолітньої», за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

429