Збільшення кількості платіжних операцій з використанням пластикових банківських карт сприятиме значній детінізації економіки, тіньовий сектор якої, за оцінками експертів Міністерства економічного розвитку і торгівлі, становить 40%. Про це заявив директор департаменту фінансової політики Мінекономрозвитку Іван Лівий під час міжнародної конференції.

«Обсяг тіньової економіки в Україні, за підрахунками експертів Мінекономрозвитку, становить 40%, а за деякими закордонним оцінками - 50%. Разом з тим, зростання операцій з картами (не припускає готівкового розрахунку. - Ред.) сприяє детінізації економіки», - зазначив Лівий.

При цьому він підкреслив, що в Україні масштаб ринку платіжних карт порівняний з ринком країн ЄС, однак є низка диспропорцій. Зокрема, за словами Лівого, 93% карт емітовані українськими банками у рамках міжнародних платіжних систем, а 99% платіжних операцій емітованих карт здійснюються в межах України, повідомляє «УНІАН».

«При цьому у нас немає і не було внутрішньої інфраструктури повного циклу обміну інформаційними даними між усіма учасниками платіжної системи за операціями платіжних карт», - зазначив Лівий, підкреслюючи важливість формування такої єдиної системи.

За словами чиновника, зараз роботу банків з картами забезпечують 23 процесингових центри.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні в I кварталі 2013 року кількість власників карток збільшилася на 2,2% і станом на 1 квітня склала 45,3 млн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230