Діяльність Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств відновлена. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 року №257», прийнятої на засіданні уряду, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

Відповідним документом відбулося переформатування складу комісії. Зокрема, її очолив перший віце-прем'єр-міністр. Крім цього, значно підвищений загальний статус комісії. Тепер до керівництва органу залучені перші особи міністерств і відомств, а не їхні заступники, як було раніше. Зазначені дії сприятимуть більш оперативної та ефективної діяльності цього органу.

Також дещо розширені завдання та функції Комісії, зокрема щодо захисту прав інвесторів.

Арбузов пообіцяв активізувати роботу в цьому напрямі. Так, за дорученням першого віце-прем'єр-міністра вже найближчим часом буде розроблена програма боротьби з рейдерством.

«Прийняття документа, узагальнюючого норми і практику боротьби з цим явищем, допоможе в найкоротші терміни не тільки виявляти і знешкоджувати рейдерські прояви, а й сприятиме поверненню захоплених об'єктів справжнім власникам. Особливу увагу в документі буде приділено питанню захисту від незаконних посягань на власність і права інвесторів», - зазначив він.

Політик запевнив, що для надійного захисту права власності важливо мати фактор громадського контролю, який забезпечить відкритість роботи Комісії. Для цього, за його словами, до реалізації програми будуть залучені об'єднання підприємців.

Перший віце-прем'єр-міністр зазначив, що після прийняття відповідного рішення урядом перше у цьому році засідання комісії буде заплановане на найближчий час.

Нагадаємо, що з метою реалізації державної політики з протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 року №257 створена Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

911